Bosch SPU53M02SK

Smal diskmaskin
4,7 54 omdömen| Recensera produkt
Score
94
100

 

Diskmaskinen är inte längre tillgänglig. Se, vilka diskmaskiner som är bäst just nu, här

 


energiklasse

Energiklass

Vandforbrug

Vandförbruk/år

2660 liter

Energiforbrug

Energiförbruk/år

220 kWh

Kapacitet

Antal kuvert

9

Lydniveau

Ljudnivå

46 dB


Rankning

Härunder kan du se, hur Bosch SPU53M02SK klarar sig i förhållande till andra diskmaskiner.Bosch diskmaskiner
 Nr. 5 utav 10

Se hela rankinglistan »

Alla diskmaskiner
 Nr. 7 utav 22

Se hela rankinglistan »

Smala diskmaskiner
 Nr. 3 utav 2

Se hela rankinglistan »


Score 94% 98% 92%
Bosch SPU53M02SK Siemens SR46M580SK Bosch SPV50E70EU
4,7
54 omdömen
4,8
60 omdömen
4,8
13 omdömen
Pris 5.490 kr 6.090 kr 4.480 kr
Testresultat "Bäst i test" - Tænk.dk
"Bra köp" - Råd & Rön 2016
Energiklass
Torkeffekt A
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
Årlig vattenförbrukning 2660 liter 2600 liter 2660 liter
Årlig energiförbrukning 220 kWh 280 kWh 220 kWh
Standardkuvert 9 10 9
Ljudnivå 46 dB 44 dB 48 dB
Integrerad
Bredd 448 mm 448 mm 448 mm
Extra hög
Bestick bricka

Berätta om din diskmaskin »

 

Beskrivning av Bosch SPU53M02SK

Textbeskrivning

Bosch SPU53M02SK är en modell i den lägre prisklassen, men ändå med bra flexibilitet, samt en uppsättning av de vanligaste diskprogrammen och några till. Diskmaskinen har kapacitet till 9 kuvert, vilket gör den perfekt för mindre hushåll på omkring 2–3 personer, eller om behovet inte är lika stort. Därtill har modellen fått väldigt bra betyg under så väl energivänlighet som torkeffekt, samt håller en komfortabelt låg ljudnivå på 46 dB under drift.

 
Användning och program
Bosch SPU53M02SK är frontdriven, så att alla programmen och de övriga knapparna sitter på framsidan, så att du alltid har en full överblick. Här finns möjligheten att välja mellan 5 olika diskprogram, plus tilläggsvalen så som VarioSpeed och Timern. Diskprogrammen som kan väljas bland är följande: Intensiv 70°C, Auto 45–65°C, Eko 50°C, Party 45°C och Försköljning. Det är värt att påpeka att Auto 45–65°C är det mest allmänna programmet för alla sorters bestick och serviser. Den här diskmaskinen ser hela tiden till att anpassa diskningen med hjälp av sensorer, för att resultatet ska bli så rent som möjligt. Intensivprogrammet är ideellt för rengöring av väldigt smutsig disk, medan ekoprogrammet använder mindre el och vatten, dock i utbyte mot längre disktid. När du väljer VarioSpeed som tillval går det att minska disktiden, men då brukas istället mer vatten och energi per diskning.

 
Bosch SPU53M02SK har en timerfunktion. Timern gör att du som användare kan planlägga när diskmaskinen ska starta. Det är särskilt användbart när du har annat att göra och vill planera så att du inte lämnar den rena disken ståendes för länge.

 
Komfort och flexibilitet
Trots att modellen har en förhållandevis liten kapacitet är den väldigt flexibel och kan få plats för mer. Det går exempelvis att flytta på bestickkorgen och fälla ner tallriksräcket för att göra plats för större saker, så som serveringsfat. Därtill är den övre korgen justerbar, vilket gör det möjligt att diska glas i olika höjder. Vidare är diskmaskinen utrustad med en doseringsassistent som ser till att diskmedlet fördelas jämnt för att ge det bästa resultatet.

 
Energiklass och torkeffekt

Bosch SPU53M02SK har utvärderats efter ovanstående kriterier, varav den fått ett betyg beroende på hur bra den presterat. Gällande energiklass så bedöms diskmaskinen från A-G, men i A-klassen (den mest energivänliga) finns även betygen A+, A++ och A+++, varav A+++ är det bästa. Bosch SPU53M02SK har fått A+, vilket inte är det bästa möjliga betyget, men ändå placerar den stadigt i den bättre änden av skalan för energivänlighet. I genomsnitt ligger den årliga energiförbrukningen på 220 kWh (0,78 kWh / diskning), medan den årliga vattenförbrukningen ligger på 2660 liter (9,5 L / diskning). Den faktiska vatten- och energiförbrukningen kommer givetvis avgöras av hur ofta diskmaskinen används och vilket diskprogram som används oftast.

 
I torkeffekt betygsätts diskmaskinen också mellan A-G, med A som toppbetyg. Även i denna kategori har diskmaskinen kammat hem ett A. Torreffekten är ett mått för hur torr disken är 30 minuter efter att diskmaskinen har körts.

 
Teknik och ljudnivå

Bosch SPU53M02SK har även begåvats med en mängd tekniska finesser, som bidrar till en perfekt diskning. Däribland finns Aquasensorn, som automatiskt läser av när disken behöver extra sköljningar om den inte är helt ren. Med andra ord anpassar den diskningen efter hur smutsig disken är. Den har dessutom en dubbel spolarm, som gör diskningen mer effektiv, samt en tystgående motor. Under drift ligger ljudnivån på endast 46 dB, vilket kan jämföras med att ett vanligt samtal mellan 2 personer har en ljudnivå omkring 60 dB.

 
Bosch SPU53M02SK har fiffiga indikatorer som visar dig när det är dags att fylla på med salt eller sköljmedel. Den har även en unik vattenavhärdningsteknologi och ett självrengörande filtersystem.

 
Säkerhet

Bosch SPU53M02SK har Aquastop. Aquastop är, till skillnad från interna vattensäkringar, istället placerat på slangen utanför diskmaskinen, där den förebygger vattenskador. Modellen är även utrustad med barnsäkring både för luckan och för panelen.

Recensioner av Bosch SPU53M02SK

I den danska webshopen WhiteAway.com har Bosch SPU53M02SK blivit recenserad av totalt 54 kunder. Dessa köpare har i genomsnitt gett diskmaskinen 4.7 av 5 I betyg, vilket är riktigt bra. Det finns dock viss osäkerhet i och med att det är baserat på relativt få användarrecensioner.


Prishistorik

Prisfakta Priset är 887 kr högre än gennemsnittet under de senaste 10 veckorna.
Prisfakta Priset är 591 kr högre än i förra veckan.
Prisfakta Priset är det högsta på 10 veckor.

5 stars   0
4 stars   0
3 stars   0
2 stars   0
1 stars   0
Värdering: 0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *